dissabte, 13 de març del 2010

MIQUEL STROGOFF

Autor: Jules Verne
Editorial:
Castellnou
Tema:
Aventures

Sinopsi:
explica les aventures d’un correu del tsar anomenat Miquel Strogoff, el qual, en plena invasió tàrtara, ha de travessar Sibèria i superar tota mena d’obstacles per acomplir una important missió secreta.
Strogoff surt de Moscou per iniciar l’arriscat viatge que el portarà fins a Irkustsk. Té l’ordre de lliurar una carta al Gran Duc, germà del tsar, i avisar-lo que la ciutat corre perill. Però un traïdor, Ivan Ogareff, intentarà impedir que arribi a la seva destinació…



Per força el correu del tsar ha de ser un home alt, vigorós, d’espatlles amples i pit robust. El seu cap poderós ha de tenir les característiques de la raça caucàsica. No pot ser d'una altra manera. Sobre el seu cap ondula una abundosa cabellera, de la qual s’escapen uns bucles per sota de la seva gorra moscovita quan cobreix el seu rostre, ordinàriament pàlid. La seva ment, únicament s’altera amb algun sotrac que li fa el cor. Per força ha de tenir el temperament d’home decidit, que sap adoptar ràpidament una resolució.No és el tipus d'home que es mossega les ungles en la incertesa, que es rasca les orelles davant el dubte i que ensopega davant d’indecisions. És el tipus d'home que quan camina ho fa amb gran seguretat. Això demostra la confiança i la gran força de voluntat del seu esperit. És per això que sap enganyar al seu rival fent-se passar per cec. Només un home d'aquestes característiques és capaç de fer-ho.



Webs dedicades a l'autor:






Segueix totes les rutes de les novel·les de l'autor